Expert Personenschade

Solliciteer nu

Expert Personenschade

Crawford & Company Capelle aan den IJssel + 3 Locaties

Solliciteer nu

Wat is vereist?

 • HBO of WO werk- en denkniveau
 • Minimaal 1 jaar werkervaring als (letsel)schadebehandelaar of (letsel)schade-expert: je wordt als junior, medior en senior aangemoedigd om te reageren
 • Goede beheersing Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Empathisch en doortastend

Wat krijg je?

 • €3.200- €5.000 bruto p/m (obv 40 uur)
 • 13e maand en 8,33% vakantietoeslag
 • Pensioenopbouw
 • 40-urige werkweek
 • 26 vakantiedagen
 • Duidelijk groeipad en mogelijkheden om verschillende vakopleidingen te volgen

Wat doe je?

 • 40% Slachtoffers thuis bezoeken
 • 30% Integrale dossierbehandeling
 • 20% Rapporteren
 • 10% Interne werkzaamheden en overleg

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Expert Personenschade bij Crawford & Company ben je verantwoordelijk voor het inventariseren van schade bij bedrijfs- en verkeersongevallen. Je bent het gezicht van de verzekeraar als je slachtoffers thuis bezoekt. Samen met de belangenbehartiger van het slachtoffer bepalen jullie de concrete vervolgstappen binnen de kaders die je hebt.

Je bent veel onderweg om slachtoffers thuis te bezoeken. Tijdens deze expertises stel je het slachtoffer centraal: je vraagt goed uit waar het slachtoffer behoefte aan heeft, en legt dit naast de stelregels voor het traject. Je maakt bijvoorbeeld afspraken over schadevergoeding of een arbeidsdeskundige die helpt met re-integreren. Letsel varieert van rugpijn tot ernstige verwondingen. Slachtoffers kunnen dus geëmotioneerd reageren; daarom is het belangrijk dat je veel empathie hebt en deze emoties ook de ruimte geeft.

Je bewaakt en coördineert het hele schaderegelingstraject. Na het expertisebezoek rapporteer je je bevindingen en stel je op basis daarvan verslagen op voor je opdrachtgever en de belangenbehartiger. Je bekijkt wat een slachtoffer nodig heeft en of je dat kunt verantwoorden vanuit je dossier. Dat adviseer je vervolgens aan de opdrachtgever, aangezien jij zijn of haar oren en ogen bent. 

Je bent onderdeel van team Bodily Injury, dat verder bestaat uit een Manager, Paralegal, (Medisch) Secretariaat en Letselschade Experts van verschillende senioriteitniveaus. 

Als je het leuk vindt om veel mensen thuis te bezoeken en hun verhaal te horen, en je vindt het uitdagend dat je stevig in je schoenen moet staan bij tegengas van de belangenbehartiger, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Senior Expert Personenschade

Op een leuke werkdag geeft je opdrachtgever jou de regie in handen bij een bepaalde zaak, omdat jij dat vertrouwen hebt verdiend.

Op een matige dag loopt het gesprek met een slachtoffer en belangenbehartiger erg stroef: ze stellen zich aanvallend op op jou als persoon, in plaats van op de inhoud van de zaak.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Tijdens een expertise vertelt een geëmotioneerde alleenstaande moeder dat haar jonge kinderen door haar letsel moeten helpen met het huishouden, voordat zij kunnen spelen of huiswerk maken. Wat doe je?

Hoewel het opvoedkundig niet slecht is als kinderen meehelpen in het huishouden, constateer je dat het in deze situatie ongezond is. In deze situatie komt dat vooral omdat de alleenstaande moeder aangeeft zich schuldig te voelen tegenover haar kinderen, en dit schuldgevoel het herstelproces in de weg staat.
De mevrouw in kwestie vertelt dit op een geëmotioneerde manier. Het is belangrijk dat je de ruimte biedt aan deze emoties in het gesprek. Je blijft objectief, maar laat wel merken dat je je in haar kunt verplaatsen. Je kunt ook oplossingen bieden door bijvoorbeeld voor te stellen om eens met een psycholoog of herstelcoach te praten.

Uiteindelijk bied je de alleenstaande moeder aan om voor een half jaar een huishoudelijke hulp te bekostigen. Zo kunnen de kinderen weer kind zijn, en mevrouw kan zich focussen op haar herstel en reïntegratie in het arbeidsproces. Zij is je ongelofelijk dankbaar en laat dit ook merken, wat veel voldoening geeft.

Groeipad

Junior Expert Personenschade
Medior Expert Personenschade
Senior Expert Personenschade (met eventuele vakspecialisaties)

Werken bij Crawford & Company

Crawford & Company is een internationale organisatie op het gebied van schade-expertise en claimsmanagement met kantoren in meer dan 70 landen. Het bedrijf is een van ‘s werelds grootste onafhankelijke dienstverleners voor verzekeraars, makelaars in assurantiën, overheidsinstanties, multinationals en captives. Crawford & Company (Nederland) B.V. exploiteert haar onderneming vanuit vijf vestigingen in Nederland, te weten Capelle aan den IJssel (hoofdkantoor), Amsterdam, Apeldoorn, Drachten Eindhoven en De Meern.

 De claimsmanagementdiensten biedt Crawford & Company aan onder de merknaam ‘TPA’. Met deze dienstverlening voorziet Crawford & Company haar klanten van claimshandling services en third party administration.

De missie van Crawford & Company: ''Restoring and enhancing lives, businesses and communities''.

Kijk voor meer informatie over Crawford & Company op de website: www.crawco.com

 • Hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel
 • Wereldwijd actief
 • 47% / 53%
 • Gem. leeftijd 44 jaar
 • 200 werknemers in Nederland
 • 9000 werknemers in het buitenland

Collega's

Michelle (50) - Secretaresse op de afdeling Liability & CAR

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na bijna 20 jaar als secretaresse op advocatenkantoren werken was ik wel toe aan iets anders. Deze functie leek me qua kwalificaties en werkzaamheden op het lijf geschreven en ik dacht uit de vacature te proeven dat er een goede sfeer hing op kantoor. Tijdens de sollicitatiegesprekken werd mijn positieve indruk bevestigd en nu anderhalf jaar later ben ik nog steeds blij dat ik deze stap gezet heb. Alhoewel Crawford een groot internationaal bedrijf is, is het onderlinge contact persoonlijk en dat ligt mij erg goed.

Wat was je vorige baan?
Secretaresse bij Van Steenderen Mainport Lawyers

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ben gek op Oostenrijk en ga in de winter graag skiën. Verder zit ik met 4 vriendinnen in een quizteam. Wekelijks doen we mee aan de pubquiz bij de Ierse Pub in onze stad.

Anne (31) - HR Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik kom uit het recruitment vak maar wilde mij verder ontwikkelen. Crawford heeft een internationale setting wat mij erg aanspreekt, de organisatie is dynamisch. Ik krijg de kans om HR projecten op te pakken en betrokken te zijn bij zowel de werving als behoud van personeel. Ik krijg veel vrijheid in mijn rol en ervaar de bedrijfscultuur als warm en laagdrempelig, wat voor mij essentieel is!

Wat was je vorige baan?
Recruiter.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik houd van koken, spinnen, citytrips, live shows (concerten en cabaret), voetbal.

Jeroen (46) - Senior schade-expert

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik kreeg de mogelijkheid om mijzelf verder te ontwikkelen in meer omvangrijke en complexe schaden. Ook het werken vanuit een eigen (regio)kantoor met directe collega's was voor mij erg belangrijk.

Wat was je vorige baan?
Schade-expert.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, vissen met mijn kinderen en musea bezoeken

Naoual (32) - Teamleader Liability & Property op de afdeling TPA

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben in 2013 als student begonnen bij Crawford&Company, omdat ik voor mijn studie Hbo-Rechten op zoek was naar een LeerArbeidPlaats (wat niet te vergelijken is met een stage). Via school werd ik geïnformeerd over een openstaande vacature bij Crawford&Company. Ik wist toen vrij weinig van de verzekeringsmarkt en de schadeafhandeling en ben toen echt met 0 verwachtingen en kennis van deze branche begonnen bij dit bedrijf.

Wat was je vorige baan?
Student.

Wat doe je in je vrije tijd?
Films kijken, boeken lezen en leuke activiteiten doen.

Niels - Algemeen Directeur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Je hebt bij Crawford enorm veel vrijheid. We zijn een gerespecteerd expertisebureau maar onze naam en reputatie zijn volledig te danken aan onze mensen: niet alleen het werk wat we leveren maar ook de initiatieven die onze collega's ontplooien en de vrijheid die Crawford daartoe biedt.

Wat was je vorige baan?
Project Manager.

Wat doe je in je vrije tijd?
Klussen.

Arnoud (62) - Senior (marine) surveyor, afdeling Marine and Transportation

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
In 2008 heb ik als schade-expert de overstap gemaakt naar Crawford. Het is een internationaal werkend bedrijf met veel verschillende disciplines. Bij Crawford heb ik de mogelijkheid gekregen om interessante schadekwesties in binnen- en buitenland te behandelen.

Wat was je vorige baan?
Acceptant bij een grote verzekeraar.

Wat doe je in je vrije tijd?
Afspreken met vrienden en hardlopen.

Avital (25) - Jr. Schadebehandelaar, Motorafdeling

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Voor mijn opleiding Juridisch Medewerker was ik op zoek naar een leuke stageplaats. Toen kwam ik Crawford & Company tegen en leek het mij erg interessant om mij bezig te houden met de schadeafhandeling van ongevallen. Uiteindelijk mocht ik op gesprek komen en werd ik alleen maar meer enthousiast om te beginnen en ben ik niet meer weg gegaan.

Wat was je vorige baan?
Medewerkster bij een bakkerij en bij de supermarkt.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, Netflixen en drankjes doen met vrienden.

Sollicitatieproces

Telefonisch gesprek met Recruiter
Eerste gesprek met Manager en Recruiter
Arbeidsvoorwaardelijk gesprek

Interessante baan?

Solliciteer nu